• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ambiciozni planovi aerodroma Sarajevo: Pregovori sa četiri kompanije o novim linijama

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aerodrom u glavnom gradu BiH očekuje najprometniju letnju sezonu do sada, sa dvanaest novih ruta koje su najavljene i preko 1,6 miliona raspoloživih sedišta do 26. oktobra

  • 0
Aerodrom Sarajevo Shutterstock/Alekk Pires

Aerodrom Sarajevo (SJJ) održao je niz sastanaka sa avio-kompanijama tokom protelog meseca sa ciljem osiguranja novih letova ka nepokrivenim destinacijama u Evropi.

Aerodrom je potvrdio da pokušava da "otvori" usluge ka destinacijama poput Berlina, Rima, Stokholma, Diseldorfa, Kopenhagena, Pariza, Amsterdama, Ajndhovena, Strazbura, Verone i Hamburga.

Pored razgovora sa avio-kompanijama koje već lete ka glavnom gradu Bosne i Hercegovine, aerodrom je takođe vodio razgovore sa Voloteom (V7), easyJetom (U2), Transavijom (HV) i nemačkim Condorom (DE).

Aerodrom Sarajevo Foto: Shutterstock/Jaroslav A. Polak

Aerodrom Sarajevo učestvovao je na nedavno održanoj konferenciji Routes Europe u Arhusu u Danskoj, gde je vodio razgovore sa avio-kompanijama u vezi potencijalnog pokretanja novih ruta, prenosi portal Ex-Yu Aviation.

Osim razgovora sa potencijalnim novim učesnicima na tržištu avio-saobraćaja Bosne i Hercegovine, održani su i razgovori sa postojećim avio-partnerima Aerodroma Sarajevo, uključujući Wizz Air (W6), Eurowings (EW), Norwegian Air Shuttle (DY), SAS Scandinavian Airlines (SK), LOT Polish Airlines (LO) i TUI Airways (BY).

SKP-SJJ Aegean Međunarodni Aerodrom Sarajevo

U delegaciji iz glavnog grada Bosne i Hercegovine bili su prisutni i predstavnici Ministarstva za ekonomiju Kantona Sarajevo kako bi detaljno objasnili svoj program subvencionisanja sa ciljem jačanja vazdušne povezanosti prestonice BiH.

Aerodrom Sarajevo očekuje najprometniju letnju sezonu do sada, sa dvanaest novih ruta koje su najavljene i preko 1,6 miliona raspoloživih sedišta do 26. oktobra.

Ryanair Sarajevo otvaranje linije Međunarodni Aerodrom Sarajevo

Ryanair (FR) je započeo operacije na aerodromu prvi put sa pet od šest najavljenih destinacija, dok će Air Arabia (G9) i Aegean Airlines (A3) obnoviti svoje direktne letove iz Šardže i Atine nakon nekoliko godina.

Turski prevoznik SunExpress (XQ) je započeo usluge iz Antalije i Izmira, dok je Pegasus Airlines (PC) proširio svoju prisutnost u Sarajevu novim letovima iz Antalije.

Flyadeal (F3) iz Saudijske Arabije i SAS Scandinavian Airlines će pokrenuti sezonske operacije iz Džede i Kopenhagena kasnije ovog leta. Većina novih ruta će biti subvencionisana od strane Turističke asocijacije Kantona Sarajevo.

(Aero.rs)

Video: Prvenstvo Srbije u aero reli letenju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>