Bekamov esports tim u poslednjih 6 meseci izgubio preko 4 miliona funti

Dejvid Bekam; Foto: Tanjug/AP

Britanska esports organizacija Guild Esports je u nedavnom finansijskom izveštaju otkrila da je poslednjih 6 meseci izgubila oko 4,3 miliona funti, posle višestrukih investicija u ekipe, influensere i svoj novi akademski sastav.

Guild Esports je relativno mlada organizacija koja je poslednjih godinu dana ostvarila veliki napredak. Brzo se našla na londonskoj berzi, osnovavši esports ekipe koje se takmiče u svetski poznatim naslovima kao što su Rocket League, Fortnite, Valorant i FIFA. Organizacija je takođe privukla veliku medijsku pažnju, primarno jer je jedan od njenih osnivača fudbalska zvezda Dejvid Bekam.

Uz investicije u toliki broj ekipa, profesionalnih igrača i influensera, nije čudno da je Guild sebi nabio debele troškove. Naime, u poslednjih 6 meseci organizacija je ostala bez 4,3 miliona funti.

Finansijski izveštaj takođe otkriva da je organizacija u tom periodu zaradila oko 400,000 funti, i da je sklopila partnerstva u vrednosti od 7,5 miliona funti. Guild je nedavno ušao u saradnju sa Samsungom.

Bekam definitivno investira u budućnost, i samo je pitanje vremena kada će se njegov esports projekat isplatiti.