Tragičan dan za najboljeg League of Legends igrača svih vremena

Kakav je to Svetski šampionat bez najboljeg igrača?

Foto: Riot Games

Katastrofa za T1! U finalnom meču najjače Korejske League of Legends lige, ekipa Gen.G savladala je T1 sa ubedljivih 3-0 i tako uništila sve nade da na ovogodišnjem svetskom šampionatu gledamo najboljeg igraća svih vremena, Li ”Faker” Sanghjoka.

Samo dan nakon što su delovali odlično protiv Afreeca Freecs-a, najupešniju LoL ekipu je sačekao hladan tuš. Ekipa Gen.G, koju je predvodio Park "Ruler" Jaehjuk, je bila bolja u svakom pogledu i zasluženo je došla do važne pobede od 3-0 i tako uspela da ponovo plasira na najprestižniji esports takmičenje godine.

Iako je Faker u nekim trenucima vrhusnki igrao, njegova ekipa nije imala dovoljno snage i na trenutke su delovali pogubljeno i neuigrano. Svaku grešku su debelo naplatili, a njihovi protivnici su znali svaki put da ih kazne.

Ovo će za njih biti treći put da propuštaju Worlds nakon 2014 i 2018. godine. Iako su bili fantastični u prolećnom delu sezonu, sada nisu uspeli da nastave istom formom, zbog čega su i tragično eliminisani. Iako su napravili par izmena pred regionalne kvalifikacije, to nije bilo dovoljno da bi Faker uspeo da se plasira na svetsko prvenstvo.

Iako je pandemije Korona virusa i dalje veliki problem u svetu, turnir počinje 25. septembra u Šangaju. Okupiće se sve najbolje League of Legends ekipe iz celog sveta, ali nažalost po prvi put neće biti publike, koja bi učinila ovaj događaj pravim spekatklom.

Da li će vam nedsotajati Faker na jednom ovakvom turniru?