Sony kupio čuveni Evo esports turnir posvećen tučama

Evolution Championship Series turnir postao je deo Sonijeve familije.

Foto: Capcom Pro Tour

Sony je kupio jedan od najstarijih i najdugovečnijih esports turnira na svetu. Zajedničkim ugovorom sa kompanijom RTS, koja je ogranak agencije za upravljanje talentima Endeavor, Sony je zvanično preuzeo kontrolu nad turnirom koji je okupljao najrazličitije ljubitelje igara iz žanra tuča. Osnivači Evo-a, Tom i Toni Kenon će vršiti ulogu savetodavaca, kako bi pomogli oko vođenja organizacije.

Prestavnici Sonija su izjavili da je novo partnerstvo posvećeno kreiranju neverovatnih turnira i takmičarskih iskustava ove godine i u buduće. Možda i u pravo vreme, jer je prošlogodišnji Evo pogodio skandal kada je jedan od osnivača Džoi ''Mr.Wizard'' Kueljar optužen za napad na maloletnika. Nekoliko izdavača, od kojih je jedan Capcom, počelo se distancirati od turnira, pa će možda Sony uspeti da vrati staru slavu turniru koji nam je dao neke od najuzbudljivijih momenata na profesionalnoj sceni.

Sony nije obelodanio detalje ugovora, a u narednih nekoliko nedelja i meseci objaviće više informacija o ovom poslovnom poduhvatu. Evo će biti održan ove godine, samo u online formatu, počinje 6. avgusta a trajaće dve nedelje. Na događaju igrači će se takmičiti u igrama kao što su Guilty Gear Strive, Moral Kombat 11, Street Fighter V, Tekken 7 i drugim naslovima.