Neće biti devete sezone balkanske PUBG lige

Najbolje PUBG ekipe sa Balkana će morati da nađu novo takmičenje jer nakon osam sezona Balkan PUBG League prestaje sa radom.

Foto: BPL Esports

Organizatori Balkan PUBG League-a su primorani da otkažu devetu sezonu lige jer je PUBG skratio pristup esports serverima organizatorima, i na taj način ”smanjio kvalitet produkta koji su pružali igračima i gledaocima”. Osnivačima nikad nije bio cilj da kreiraju nedovršeni produkt, i složili su se da je otkazivanje lige prava odluka. Esports serveri imaju bolje performanse i stabilniju verziju igre, a omogućen je i pristup statistikama.

Osnivači lige su podelili sa nama da je od samog početka bilo problema sa finansiranjem, a prvih nekoliko sezona je stopostotno finansirano od strane vlasnika Marten Gaming-a. Ovi problemi su prevaziđeni zajedničkim naporima sa organizacijom Fortuna, a balkanska PUBG scena je u međuvremenu dostigla zavidan nivo i dobila PCS Wildcard mesto za pobednika sezone. Na žalost, svi ovi poduhvati nisu bili dovoljni za organizovanje nove sezone, a veliki je izgled da će regionalna scena ozbiljno osetiti izostanak devete sezone Balkan PUBG League.

Za nastavak razvoja PUBG-a na Balkanu je potreban solidan broj ljudi koji će raditi na ekspanziji i velikim projektima, a videćemo da li će neki drugi događaj zameniti regionalnu ligu ili se crno piše PUBG esports disciplini. Kompletan intervju sa jednim od osnivača lige možete pročitati na ovom linku.