Pikantna juneća krem-supa

Učinite da hladni dan izgleda blaže uz ovu divnu čorbu s junećim rebarcima...

Potrebno je:

- 500 grama junećih rebara

- veza zeleni za supu

- glavica crnog luka

- veći krompir

- kašika pirinča

- kašika ljutog senfa

- nekoliko zrna bibera

- jaje

- čaša kisele pavlake

- so

Juneća rebra i očišćenu zelen  za supu kuvati pola sata, zatim dodati biber, zapečenu glavicu crnog luka, očišćen krompir i pirinač i kuvati dok sve ne omekša. Ukoliko se kuva u ekspres- loncu, staviti sve ove sastojke zajedno i kuvati 30 minuta. Zatim supu procediti, meso odvojiti od kostiju i sitno iseckati, a kuvano povrće propasirati i pomešati sa supom, posoliti po ukusu.

Umutiti jaja i senf, dodati kiselu pavlaku, pa sve spustiti u čorbu i skinuti sa vatre. Ohladiti u frižideru i poslužiti. Po želji, može se malo zakiseliti vinskim sirćetom ili limunom.

Foto-ilustracija:  pixabay.com

(Telegraf.rs)