Hleb sa kukuruznim brašnom
3
0
Ukoliko želite malo da osvežite rutinu- u hleb od pšeničnog brašna ubacite kukuruzno brašno i uživajte u novom ukusu!
Potrebno je:
Preporučujemo
Rekonstrukcija nestanka Danke Ilić: Osumnjičeni tvrde da nisu ubili dete, majka promenila priču
Trampov zet pretvara ostrvo na Jadranu u turistički raj: Ivanka zaljubljena u lokaciju, evo koliko će uložiti
- kilogram pseničnog brašna
- 250 gr kukuruznog brašna
- 2 kašike ulja
- paketić kvasca
- kašičica soli
Priprema:
Kukuruzno brašno preliti šoljom vrele vode pa promešati, a kad se prohladi dodati kvasac i ostaviti do sutradan. U pšenicno brasno umešati so, ulje i kvasac sa kukuruznim brašnom -pa uz dolivanje po malo mlake vode umesiti čvršće testo koje se ne lepi za ruke.
Staviti u podmazan pleh da se odmara 15 minuta, a zatim peći u rerni zagrejanoj na 200 C.
Foto-ilustracija: Pixabay.com
(Telegraf.rs)