Pastrmka na kajmaku
0
1
Odgovaramo na pitanje kako da inače ukusna riba postane još ukusnija...
Potrebno je:
- 1,5 kg pastrmke
Preporučujemo
NASLOVNE STRANE SUTRAŠNJIH NOVINA: Prelistavanje štampe za nedelju, 26. oktobar 2025. godine
Najveći pravoslavni hram na svetu čeka svečano otvaranje: Crkva visoka 127 m je arhitektonsko čudo
- 100 g kukuruznog brašna
- 250 grama kajmaka
- 1/2 dl vinskog sirceta
- 3 do 4 čena belog luka
- so
Pastrmku očistiti, oprati i iseći na komade. Posoliti i ostaviti da stoji 15 minuta. Uvaljati je potom u kukuruzno brašno pa je pržiti na zagrejanom kajmaku. Isprženu ribu izvaditi iz kajmaka i staviti u zagrejanu činiju. U kajmak dodati sirće i zgnječeni beli luk. Dosoliti po ukusu i preliti preko ribe.
Foto-ilustracija: pixabay.com
(Telegraf.rs)