Ukusan potaž od šampinjona
1
0
Kad pripremate ovaj potaž, savetujemo vam da u šampinjone ili bukovače dodate malo vrganja ili lisičarki za bogatiji ukus.
Potrebno je:
Preporučujemo
Najveći pravoslavni hram na svetu čeka svečano otvaranje: Crkva visoka 127 m je arhitektonsko čudo
Sudar na Novom Beogradu snimljen kamerom: Ovako je audi proleteo kroz raskrsnicu i ubio policajca s porodicom
- 300 g pečuraka
- mala glavica crnog luka
- litar supe
- 40 g putera
- 30 g brašna
- biber, so
- peršunov list
- šolja kisele pavlake
- pola limuna
Sitno iseckan crni luk dinstati sa samlevenim šampinjonima na puteru. Posuti brašnom i brzo pržiti, a zatim dolitu supu. Kada proključa, dodati so, biber i sok od limuna. Čorbu začiniti pavlakom i posuti sitno seckanim peršunovim listom. Možete da dodate i listiće grilovanih pečuraka kao ukusan ukras.
Foto-ilustracija: pixabay.com
(Telegraf.rs)