POSNO! Focaccia bez kvasca sa maslinama i ruzmarinom
5
1
Mirisno i rustično italijansko pecivo koje ima primamljujući ukus...
Potrebno je:
Preporučujemo
Đerdan Šaćiri šokirao, u programu otkrio zašto je provocirao Srbe albanskim orlom: "Oni su naše porodice..."
Izašao spisak, VILICE SU POPADALE: Koje mesto je zauzela Mongolka koja predstavlja Srbiju na Mis Univerzuma?
- 250 g brašna
- 1 kašičica soli
- 150 ml tople vode
- 6 kašika maslinovog ulja + za premazivanje
- seckane crne masline (a može i kapar)
- ruzmarin
- krupna so
Zamesiti brašno, so i vodu pa dodati 3 kašike maslinovog ulja i još mesiti. Ostaviti da stoji 45 minuta.
Ponovo dodati još 3 kašike maslinovog ulja i malo crnih maslina ili kapara, kao i ruzmarin. Razvuči u tanku pogaču i premazati s još maslinovog ulja. Posuti krupnu morsku so. Peći na 180 stepeni oko pola sata.
Foto-ilustracija: pixabay.com
(Telegraf.rs)