POSNO! Losos pastrmka iz rerne s belim lukom i limunom
2
0
Pečenje u rerni je sigurno najlakši i najjednostavniji način pripreme ribe.
Potrebno je:
Preporučujemo
Ovde je živeo monstrum koji je izbo baku: Policija u stanu zatekla i devojku, komšije živele u strahu
NASLOVNE STRANE SUTRAŠNJIH NOVINA: Prelistavanje štampe za ponedeljak, 29. decembar 2025. godine
- 1 kg losos pastrmke
- 1 limun
- žalfija
- 3 čena belog luka
- peršun
- maslinovo ulje
- 200 ml belog vina
- so, biber
Uzeti losos pastrmku i očistiti od krljušti i iznutrica, dobro oprati, napuniti je mešavinom belog luka, peršuna i žalfije sa malo maslinovog ulja. Staviti je sa strane da lagano poprimi mirise.
Pastrmku ubaciti u pleh, naliti belim vinom, pa peći u zagrejenoj rerni na 180°C oko 25-30 minuta.
Foto-ilustracija: pixabay.com
(Telegraf.rs)