Savršena pečena piletina iz rerne
1
0
Ovi mali trikovi će pretvoriti običnu pečenu piletinu u najsočnije jelo!
Potrebno je:
Preporučujemo
NASLOVNE STRANE DANAŠNJIH NOVINA: Prelistavanje štampe za subotu, 20. decembar 2025. godine
Ovo skoro svi rade pogrešno: Koliko dugo suvo meso sme da stoji u frižideru
- 1 pile od 1.5 kg
- so i biber
- ulje
Za ukusno pečeno pile idealna je tepsija koja ima i rešetku da bi se višak masnoća tokom pečenja cedio, dok vreo vazduh
kruži oko pileta – što ga čini ravnomerno pečenim sa svih strana a kožica ostaje krckava.
Nakon što se pile očisti, opere i osuši. Unutrašnjost nasolite i pobiberite – a spolja se blago naulji, jer ulje provodi
temperatru pa koža postaje krckava. Spolja se samo soli, jer biber može da izgori. Pile ove težine se peče 1.5 sat na 220
stepeni.
Foto-ilustracija: freefoodphotos.com
(Telegraf.rs)