Savršena pečena piletina iz rerne
1
0
Ovi mali trikovi će pretvoriti običnu pečenu piletinu u najsočnije jelo!
Potrebno je:
Preporučujemo
Đoković u Atini uzeo 101. titulu u karijeri: Novak u tri sata epske bitke dokazao da je Zevs teniske igre!
Ispalio METAK PRED DECOM, ugasio cigaretu pored njenog tela i prijavio se policiji: Juga je jecala zbog nje
- 1 pile od 1.5 kg
- so i biber
- ulje
Za ukusno pečeno pile idealna je tepsija koja ima i rešetku da bi se višak masnoća tokom pečenja cedio, dok vreo vazduh
kruži oko pileta – što ga čini ravnomerno pečenim sa svih strana a kožica ostaje krckava.
Nakon što se pile očisti, opere i osuši. Unutrašnjost nasolite i pobiberite – a spolja se blago naulji, jer ulje provodi
temperatru pa koža postaje krckava. Spolja se samo soli, jer biber može da izgori. Pile ove težine se peče 1.5 sat na 220
stepeni.
Foto-ilustracija: freefoodphotos.com
(Telegraf.rs)