Skuša pečena u rerni s prilogom od bundeve i paprike

Dobro pripremljena skuša je delikates koji može da izađe na crtu i mnogo skupljim ribama!

Potrebno je:

- 3 skuše srednje veličine

- 3 čena belog luka

- peršun

- ulje

- 2 - 3 glavice crvenog luka

- 5 - 6 pečenih paprika

- ruzmarina ili majčine dušice

- pečena bundeva sečena na kockice

Očišćenu skušu premazati solju, marinadom od ulja, usitnjenog belog luka i sitno seckanog peršuna. Peći u zagrejanoj rerni

na 200 stepeni oko 30 minuta sa povremenim okretanjem kako bi se bolje ispekla.

Na ulju propržiti sitno seckani crveni luk

da porumeni, zatim dodati papriku isečenu na trake i lagano dinstati. Dodati ruzmarin i predhodno pripremljenu bundevu.

Promešati da se svi sastojci dobro sjedine i dinstati još par minuta. Ribu služiti uz povrće.

Foto-ilustracija: freefoodphotos.com

(Telegraf.rs)