Spoj piletine i jogurta: pileći šiš kebab

Uživajte u klasičnom specijalitetu turske kuhinje!

Potrebno je:

- 300 g otkoštanog karabatka bez kože

- 3 kašike gustog jogurta

- 4 kašike maslinovog ulja

- 2 veća čena belog luka, izgnječen

- 1 kašika paradajz pirea

- so, biber, timijan, mlevena crvena ljuta paprika, kim

- za služenje: povrće po izboru

Sve sastojke sastaviti u jednu posudu, dodati piletinu sečenu na veće kocke pa je dobro natrljati smesom i ostaviti najmanje 2 sata u frizideru.

Piletinu nabosti na ražnjiće ali bez previše stiskanja. Može da se peče u plehu na papiru za pecenje, na 250 stepeni dok fino ne porumeni – uz okretanje da se dobro zapeku sa svake strane. Servira se uz povrće zepečeno u rerni ili sa grill tiganja.

Foto-ilustracija: freefoodphotos.com

(Telegraf.rs)