Taljatele s piletinom u sosu s karijem

Kad ovo jelo zamiriše, zapitate se da li je trebalo da spremite duplu meru!

Potrebno je:

- 500 g taljetela

- 1 glavica crnog luka srednje veličine

- 500 g pilećeg belog mesa

- 500 g pečuraka

- 4 supene kašike senfa

- 3 kafene kašičice karija u prahu

- ulje ili maslac za prženje

- so i biber po ukusu

- 200 ml kisele pavlake

Meso iseckati na sitne kockice, premazati senfom i posuti karijem. Ostaviti malo da odstoji (dok ljuštite i seckate pečurke i luk). Sitno iseckan luk propržiti u dubljem sudu, tako da dobije zlatno žutu boju, pa zatim dodati prethodno pripremljeno meso. Smanjiti temperaturu i pržiti meso dok ne porumeni, a zatim dodati pečurke. Posoliti i pobiberiti po ukusu, poklopiti sud i ostaviti sos da se krčka uz povremeno mešanje.

Za to vreme obariti i ocediti testeninu. Kada tečnost ispari skloniti sos sa ringle i umešati pavlaku. Preliti testeninu pripremljenim sosom i služiti toplo.

Foto-ilustracija: freefoodphotos.com

(Telegraf.rs)