Zapečeni punjeni krompir sa slaninom

Kad vam dosadi običan pekarski krompir, vi napravite ovaj specijalitet...

Potrebno je:

- 9 krompira

- 2 crvena luka

- 5 kašika kisele pavlake (12% masti)

- 150 g gaude

- 5 kriški pančete (ili nečeg suvomesnatog po izboru)

- so, biber

Krompir operite i kuvajte s korom 20-30 minuta (u zavisnosti od veličine krompira). U svakom slučaju, ne sme da se prekuva, jer će se onda teško izdubiti pa će se raspadati.Krompir potom oljuštite, isecite na polovine i izdubite sredinu kašičicom, ostavljajući rub od oko pola centimetra.

Na ulju popržite sitno seckani luk. U posudi pomešajte izdubljeni deo krompira, prženi luk, kiselu pavlaku i oko 100 g rendanog sira. Posolite i pobiberite.

Napunite smesom izdubljeni krompir, stavite ga na papir za pečenje u veću posudu, pospite ostatkom sira i u svaki komad utisnite komadiće pančete. Pecite u rerni na 200°C oko 20-30 min dok krompir ne poprimi lepu žućkastu boju.

(Telegraf.rs)