Kaša od heljde - zdrav bezglutenski doručak
1
0
Za one koji jedu bez glutena, i za one koji vole da se hrane zdravo...
Sastojci:
Preporučujemo
Hit izjava Aleksandre Krunić po prolasku u finale Rolan Garosa: "Mučenica, jadna, pustite je..."
Ono što se dogodilo posle meča Đoković - Siner nije 41 godinu na Rolan Garosu
- 1/2 kg heljde
- kašika putera
- kašičica soli
Priprema:
Heljdu raspite po stolu, proberite, i dobro operite. Sipajte je u šerpu, ali tako da ispuni malo više od polovine šerpe. Dodajte kašiku putera, kašičicu soli i nalijte vrelom vodom tako da heljda u njoj ogrezne odprilike za jedan prst.
Poklopite i pustite da na šporetu jednom provri. Nakon toga je treba peći u vrućoj rerni dok ne porumeni i zrna na počnu da se odvajaju jedna od drugih. Možete da poslužite uz kiselo mleko.
(Telegraf.rs)