Peljmeni – staro rusko jelo
2
3
Za oni koji i u novogodišnjeoj noći vole tradicionalne ukuse - ruski klasik!
Priprema se brzo
Preporučujemo
Čudo u Srbiji! Tijana i Lazar iz Kruševca dobili TRI IDENTIČNA DEČAKA: Pogledajte Marka, Matiju i Mihajla!
Pitali smo Jovanu Jeremić da prokomentariše Mitrovićevu odluku da otpusti ceo tim: Rekla je samo dve reči
Sastojci:
- 300 g brašna
- 1 jaje
- 1/2 šolje mlake vode
- 400 g mešanog mlevenog mesa
- glavica crnog luka
- so i biber po ukusu
- list lovora
Priprema:
Od brašna, jaja, vode i malo soli, zamesi se veoma tvrdo testo. I razvuče na debljinu 1,5 do 2 mm. Čašom se izvade krugovi od testa. Mleveno meso se pomeša sa sitno seckanim lukom, začini se i doda malo mleka. Ovaj nadev se kašičicom stavlja na jedan krug, a poklapa drugim krugom testa. Testo po ivicama dobro stisnite prstima da se spoji. Kuvajte ih u vodi, sa listom lorbera. Kada isplivaju na površinu peljmeni su kuvani. Služe se sa rastopljenim puterom ili sa kiselom pavlakom.
(Telegraf.rs)