Salata od plavog paradajza
0
1
Jednostavna priprema i posebna aroma, a služi se uz meso
Sastojci:
Preporučujemo
Novak "preživeo" 159. tenisera sveta: Kvalifikant mučio Đokovića, Srbin na kraju prošao u 1/8 finala
Hitno je završila u bolnici zbog bola i sumnje na slepo crevo: Nije ni slutila da je čeka neviđeno iznenađenje
- 2 plava paradajza
- čaša ulja
- sok od dva limuna
- kašika meda
- so i biber
Priprema:
Paradajze probodite viljuškom i ispecite u rerni. Kada se ohlade oljuštite ih, pa izgnječite njihovo meso viljuškom. Sad postepeno dodajte po malo ulja, kao kod pripremanja majoneza, i mutite. Dodajte vremenom limunov sok, so, biber i med.
Kada se masa ujednači stavite je na činiju prekrivenu listovima zelene salate ili u polutke izdubljene pomorandže. Služite uz meso.
(Telegraf.rs)