Kisela čorba sa krompirom
0
0
Osvežavajuća čorba sa kuminom, mlekom, i sa ukusom limuna
Sastojci:
Preporučujemo
Saru su roditelji odgojili u siromaštvu, dok su krili bogatstvo: „Neću im oprostiti za život koji su mi uzeli"
NASLOVNE STRANE DANAŠNJIH NOVINA: Prelistavanje štampe za subotu, 4. oktobar 2025. godine
- 1 l mleka
- 250 ml vode
- 2 jaja
- 500 g krompira
- 200 g luka
- 1 žumance
- prstohvat kumina
- 10 g gustina
- 3 kašičice začina
- 2 kašike limunovog soka
Priprema:
U vrelu vodu stavite na kriške narezan luk, kockice krompira, i kumin te kuvajte na laganoj vatri 10-ak minuta. U drugoj posudi u kipuće mleko umešajte gustin koji ste prethodno razmutili u malo vode i kratko prokuvali.
Odmaknite sa vatre, umešajte razmućena jaja, žumance i limunov sok pa dodajte krompiru.Toplu supu rasporedite u tanjire i pospite svježe narezanim vlašcem.
(Telegraf.rs)