Lagana riblja čorba

Ova verzija riblje čorbe od različitih vrsta riba je idealna za predjelo

Sastojci:

- 500 g razne ribe

- 1,5 l vode

- 2 kašike maslinovog ulja

- vezica peršunovog lista

- 150 g celera

- 2 lovorovog lista

- 3-4 zrna bibera

- 2 čena belog luka

- 100 g pirinča

- 1 limun

- so

Priprema:

Sve sastojke očistimo, operemo i stavimo u vodu da se kuvaju 30 minuta na laganoj vatri. Kada je čorba gotova, na 2 kašike maslinovog ulja propržimo sitno seckani beli luk i pirinač, pa sve to dinstamo 5 minuta uz mešanje. Na kraju zalijemo ribljom čorbom (koji smo procedili).

Čorbu dokuvamo dok pirinač ne omekša. Kada je čorba gotova dodamo ribu očišćenu od kostiju i izrezanu na komadiće. Prilikom serviranja posipamo sitno seckanim peršunovim listom.

(Telegraf.rs)