Puževi na seljački način
1
0
Ako ste se ikada zapitali kako se pripremaju puževi – evo odgovora!
Sastojci:
Preporučujemo
"Plaćao mi je stan tri i po godine" Pevač otkrio koliko mu je Saša Popović pomogao: "Bio mi je kao otac"
Bio je miljenik žena, u jeku popularnosti se povukao iz glume: Danas ima 75 godina i ne biste ga prepoznali
- 40 komada vinogradarskih puževa
- 1 dl ulja
- 500 g ljutike (vrsta crnog luka)
- 5 tankih odrezaka mesnate slanine
- 6 jaja
- so i biber po želji
Priprema:
Puževe stavimo u hladnu posoljenu vodu i kuvamo oko 90 minuta, uklanjajući penu sa vrha kad god se pojavi. Potom ih procedimo, čačkalicom izvučemo iz kućica i očistimo. Meso puževa propržimo na ulju. Kad dobiju boju, dodamo očišćenu ljutiku.
Dinstamo 30 minuta, dok ljutika ne omekša i višak tečnosti ne ispari. Dodamo narezanu slaninu i razmućena jaja. Posolimo, pobiberimo i mešamo na laganoj vatri dok se jaja ne isprže. Poslužimo toplo.
(Telegraf.rs)