POSNO! Hobotnica na hvarski način

Kad se uželite mora i leta – hobotnica sa krompirom i zapečena u rerni

Sastojci:

- 1 kg hobotnice

- 1 kg krompira

- 1 veća glavica luka

- 3 čena belog luka

- 6 kašika maslinovog ulja

- 6 kašika ulja suncokreta

- so i biber

- ruzmarin

- 1 dl belog vina

- peršun

Priprema:

Hobotnicu očistiti pa je staviti u odgovarajući pleh na hladno ulje. Sa strane rasporediti krompir narezan na polovine i luk narezan na četvrtine. Sve posuti ruzmarinom. Krompir malo posoliti. Dobro pokriti alu-folijom i peći bez prelivanja na temperaturi 180°C oko 1 sat.

Pred kraj pečenja sve zaliti vinom, dodati naseckani beli luk i još kratko zapeći. Hobotnicu narezati na komade i složiti zajedno s krompirom i sokom od pečenja na ugrejani tanjir, te posuti seckanim peršunom.

(Telegraf.rs)