Pečene ćureće grudi

Sočne i rumene ćureće grudi – za kompletno uživanje u aromama začina i mesa...

Sastojci:

- 1 kg ćurećih grudi bez kostiju

- vezica peršuna

- 50 g putera

- ½ šoljice prezli

- 2 kašičice sušene žalfije

- kašičica soli

- ½ kašičice mlevenog bibera

- kašika senfa

Priprema:

Rernu zagrejati na 220°C. Peršun operite i sitno naseckajte, a puter rastopite na laganoj vatri. Pomešajte prezle, žalfiju, naseckan peršun, rastopljen puter i oko ¼ kašičice soli. Ćureće belo meso sa svih strana natrljajte ostatkom soli, pa ga stavite u blago nauljenu posudu za pečenje.

Premažite meso senfom pa u njega dobro utisnite smesu sa prezlama. Stavite u zagrejanu rernu i pecite 20 minuta. Potom smanjite temperaturu na 190°C i nastavite da pečete još pola sata. Pečenu ćuretinu ostavite na toplom 10 minuta pre sečenja.

(Telegraf.rs)