Lisnati paketići s pečurkama

Primamljiva kombinacija pirinča, kuvanih jaja i lisnatog testa

Sastojci:

- 60 g pirinča

- rendana kora limuna

- glavica crnog luka

- 600 g pečuraka

- 50 g putera

- 2 kašike seckanog peršuna

- 2 tvrdo kuvana jaja

- so i biber

- 250 g lisnatog testa

- jaje za premazivanje

Priprema:

Skuvajte pirinač, luk sitno iseckajte, a pečurke isecite na listiće. U tiganju rastopite puter pa na njemu 2-3 minuta prodinstajte luk. Dodajte pečurke i dinstajte još 2-3 minuta dok ne omekšaju, pa ostavite da se ohlade. Obložite pleh papirom za pečenje.

Razvaljajte testo u pravougaonik 40×20 cm. Pomešajte pečurke sa pirinčem, dodajte peršun i iseckana jaja, posolite i pobiberite po ukusu. Smesu stavite na polovinu razvaljanog testa (ne blizu ivica), preklopite drugom polovinom i čvrsto pritisnite ivice. Razmutite jaje i premažite „pečenje“, pa ga ostavite u frižideru pola sata. Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite pola sata, dok testo ne postane zlatnosmeđe.

(Telegraf.rs)