Kanapei sa paštetom

Proverena kombinacija – kanapei s domaćom paštetom od tunjevine u maslinovom ulju.

Sastojci:

- 200 g tunjevine u maslinovom ulju

-kašika limunovog soka

- kašičica aleve paprike

- 80 g putera

- so i biber

- dve kašike pavlake

- baget ili paket krekera

Priprema:

Tunjevinu prelijte limunovim sokom i pospite alevom paprikom, pa je isitnite mikserom ili u blenderu, ali nemojte da je pretvorite u pire. Postupno dodajte po malo putera i to tako da svaki sledeći komad dodate tek pošto se prethodni dobro umešao. Pazite i da ne mutite previše jer će puter početi da se razdvaja i rastapa.

Posolite i pobiberite po ukusu, pa ponovo kratko mutite i pri tom dodajte pavlaku. Ako upotrebljavate baget, nasecita ga na kriške od 0,5 cm, pa ih namažite ili paštetu istisnite špricom.

(Telegraf.rs)