Grašak sa slaninom - jer na klasiku nikad nema zamerki
0
0
Zdrav grašak sa ukusnom slaninom – uvek prikladan obrok
Sastojci:
Preporučujemo
Evo kolika je penzija Bilje Krstić: Pevačici svaki mesec na račun leže ova cifra
Jedna kašika maslinovog ulja na prazan stomak nije placebo: Evo zašto ovaj stari trik i dalje funkcioniše
- ½ graška
- glavica crnog luka
- 200 g suve mesnate slanine
- mast
- brašno
- biber i so
Priprema:
Sitno iseckan crni luk i grašak se proprže na jednoj kašiki masti. Posebno se proprži iseckana slanina i doda grašku. Sve se pospe kašikom brašna, promeša i nalije supom ili vodom. Posoli se po ukusu i kuva dok grašak sasvim ne omekša. Na kraju se pobiberi i doda seckana mirođija.
(Telegraf.rs)