Pileća čorba sa žumancima i peršunovim lišćem
0
1
Kisela čorba koja vraća u detinjstvo...
Sastojci:
Preporučujemo
"Nisam dobro, čujemo se ako preživim.." Ljiljana Stjepanović se oglasila iz bolnice u kojoj leži već 2 meseca
Osramotile Srbiju i izbacile rukometašice sa SP, a sada se u suzama vraćaju kući posle lekcije od Norveške
- 1 kg pilećeg mesa
- 200 g zeleni za supu
- 100 g crnog luka
- so
- biber u zrnu
- lovorov list
- 5 žumanaca
- sok od limuna
Priprema:
Piletina se iseče na sitnije komade, operei stavi u lonac sa hladnom vodom da se kuva. Kuva se lagano i povremeno skida pena sa površine. Posle pola sata doda se iseckana zelen, biber i cela glavica crnog luka. Kada su meso i zelen skuvani, ocedi se oko četvrt litra čorbe i ostavi da se prohladi.
Žumanca se razmute, rezrede prohlađenom čorbom i sve umeša u vrelu čorbu. Pre iznošenja na sto zakiseli se i pospe seckanim peršunovim listom.
(Telegraf.rs)