Juneći ražnjići sa sveže samlevenim zelenim biberom i slaninom

Posebno izazovna ljutina...

Sastojci:

- 1 kg junetine

- 3 male kašike „garlic salt“ (mešavina suvog belog luka i soli)

- 2 kašičice sveže mlevenog zelenog bibera

- 10 kašika maslinovog ulja

- 15-20 štapića za ražnjiće

- 100 g tanko sećene panćete

Priprema:

Meso izrezati na manje kocke, pomešati sa navedenim začinima i maslinovim uljem i ostaviti 2-3 sata u frižideru. Štapiće za ražnjiće potopiti u vodu 15 minuta. Kada je meso odstojalo, uviti kocke u slaninu, pa poređati na štapiće.

Pržiti na roštilju 20-25 minuta dok lepo ne porumene. Mogu se pržiti i na većem teflonskom tiganju ili na električnom roštilju.

(Telegraf.rs)