Mekan, sočan i začinjen pečeni krompir
2
0
Probajte i na ovaj način
Sastojci:
- 5 krompira
Preporučujemo
Šta se za Svetu Petku nikako ne prašta? Ovo su stari, zaboravljeni običaji, a 1 stvar je glavna
Najveći pravoslavni hram na svetu čeka svečano otvaranje: Crkva visoka 127 m je arhitektonsko čudo
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- 2-3 kašike vinskog sirćeta
- 2 čena belog luka
- so, biber, bosiljak
- malo maslaca
Priprema:
Krompir oljuštiti i kuvati u posoljenoj vodi oko 10 min. U vatrostalnu činiju staviti mast i ubaciti u rernu koju ste ukljucili na 250 stepeni da se otopi. Kada je krompir kuvan prebacite ga u činiju i pecite oko 35 minuta dok ne porumeni. Za to vreme napraviti preliv od maslinovog ulja, sirćeta, ruzmarina, soli, bibera i belog luka. Sve zajedno pomešati.
Kad je krompir pečen izvaditi ga iz rerne, svaki raseći na pola i preliti sa prelivom. Na svaki staviti po malo maslaca. Vratiti u rernu još 10 min.
(Telegraf.rs)