Dobro odabrani začini su poželjni - ali samo u pravom trenutku!

Nije sve u količini začina - pravi majstori imaju još neke tajne!

Poznato je da ukus jela zavisi od začina, ali u tome ne treba preterivati. Neke začine ne treba stavljati u jelo pre nego što ostali sastojci dobro prokuvaju.

- Peršun pri dužem kuvanju izgubi i boju i čvrstinu kao i vitaminsku vrednost. Najbolje ga je staviti u jelo pre iznošenja na sto ili eventualno nekoliko minuta pre nego što ćete sud ukloniti sa šporeta.

- Alevu paprika ne smete stavljati u suviše zagrejanu zapršku, jer pocrni i daje jelu gorak ukus.

- Zelen se stavlja u supu pola sata pre nego što ćete sud ukloniti sa šporeta.

- Biber se nikada ne prži dugo jer može dobiti nepoželjan i odbojan ukus.

- Začine iz indijske kuhinje ipak - treba propržiti jer se tako razvijaju arome.

- "Tvrde začine" poput ruzmarina ili lovorovog lista, slobodno kuvajte duže.

Telegraf Kuhinja - Svi recepti na jednom mestu, u plejlisti ispod:

(Telegraf.rs)