Idealno ispečene pačije grudi iz rerne

Ručak za posebne prilike...

Sastojci:

- 350 g pačijih prsa, po osobi

- začini po želji (so, biber)

- 1 kašičica meda

- čaša piva

Priprema:

Prsa operite, osušite papirom i kožu zasecite u obliku rešetke, pa začinite po želji. Ovako zasečena prsa s kožom na dole, propržite 3-4 minuta na teflonskom tiganju ili roštilju, okrenite ih na mesnatu stranu i pržite još narednih 3-4 minuta, ne dodajući masnoću, jer je patka po sebi dosta masna. Kad su prsa gotova, poslažite ih u pleh za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni 30-35 minuta da bi dobili pečenje nežno roza boje koje je idealno za ovu vrstu mesa.

Na polovini pečenja izvadite meso i premažite ga rastvorom meda i piva i vratite natrag u rernu. Ako ipak volite do kraja pečeno meso, vreme pečenja produžite za cca 15 minuta, ali nemojte preterati jer će vam se prsa u protivnom isušiti. Pečena prsa izrežite na kriške i poslužite u najkraćem mogućem vremenu, jer će u protivnom iz njih iscuriti sok i meso će se stvrdnuti. Možete poslužiti sa knedlama od krompira, povrćem ili po želji.

(Telegraf.rs)