POSNO! Fileti smuđa na starinski način
4
3
Jedna od najcenjenijih riba - uz laku pripremu...
Sastojci 4 osobe:
Preporučujemo
Saznajemo: Vuk Bajrušević upucan u kafiću na Vračaru, napadač pešice pobegao s lica mesta!
Voleo je moćnik, sad je udata za bivšeg muža Mire Škorić: Bojana je sestra Vuka koji je upucan na Vračaru
- 4 fileta smuđa (po 150 g)
- 60 g pšeničnog glatkog brašna
- 150 g ulja
- 2 manje glavice luka
- 4 kašike limunovog soka
- ½ kašičice soli
- 1 kašika naseckanog peršuna
Priprema:
Filete smuđa uvaljajte u brašno. U tiganju na srednjoj vatri zagrejte 70 g ulja. Smuđ pržite tako da koža bude okrenuta prema gore. To učinite sa svake strane nekoliko minuta i odložite ribu na tanjir za serviranje.
U tiganj dodajte preostalo ulje, sitno naseckani luk i na jačoj vatri pržite do svetlosmeđe boje. Dodajte sok limuna, so i peršun, odmah preko ribe. Poslužite sa kuvanim povrćem ili krompirom.
(Telegraf.rs)