POSNO! Fileti smuđa na starinski način

Jedna od najcenjenijih riba - uz laku pripremu...

Sastojci 4 osobe:

- 4 fileta smuđa (po 150 g)

- 60 g pšeničnog glatkog brašna

- 150 g ulja

- 2 manje glavice luka

- 4 kašike limunovog soka

- ½ kašičice soli

- 1 kašika naseckanog peršuna

Priprema:

Filete smuđa uvaljajte u brašno. U tiganju na srednjoj vatri zagrejte 70 g ulja. Smuđ pržite tako da koža bude okrenuta prema gore. To učinite sa svake strane nekoliko minuta i odložite ribu na tanjir za serviranje.

U tiganj dodajte preostalo ulje, sitno naseckani luk i na jačoj vatri pržite do svetlosmeđe boje. Dodajte sok limuna, so i peršun, odmah preko ribe. Poslužite sa kuvanim povrćem ili krompirom.

(Telegraf.rs)