POSNO! Izuzetan falafel sa leblebijama i spanaćem

Dok postite, upoznajte svetske kuhinje!

Sastojci za 2 osobe:

- 240 g leblebija

- 100 g  crnog luka

- 2 čena belog luka

- 2 kašike peršunovih listova

- 2 kašike seckanog spanaća

- 1 kašika listova korijandera

- ¼ kašičice kima

- 2 kašike pšeničnog brašna

- 1 kašičica soli

- prstohvat crnog bibera

- ulje za prženje

Priprema:

U električnu seckalicu stavite oceđene kuvane leblebije, luk, beli luk, naseckani peršun i spanać, i korijander, kim, brašno, so i biber, pa sve zajedno dobro usitnite. Smesu ostavite da  odstoji 1-2 sata. Zatim vlažnim rukama od nje napravite male kuglice veličine oraha.

Pecite ih u dubokom dobro zagrejanom ulju dok ne dobiju lepu zlatnosmeđu boju. Možete da poslužite tople s humusom. Pola količine leblebija možete zameniti s kuvanim i oljuštenim bobom.

(Telegraf.rs)