Preukusni haloumi sir na roštilju ili gril-tiganju
0
1
Unesite ukus Kipra u svoju kuhnju!
Sastojci:
Preporučujemo
Saznajemo: Vuk Bajrušević upucan u kafiću na Vračaru, napadač pešice pobegao s lica mesta!
Voleo je moćnik, sad je udata za bivšeg muža Mire Škorić: Bojana je sestra Vuka koji je upucan na Vračaru
- 180 g haloumi sira
- ½ limuna
- 1 šoljica zelenog graška
- ½ kašičice sirćeta
- 1 kašičica maslinovog ulja
- soli i svežeg mlevenog bibera po želji
Priprema:
Stavite haloumi sir na roštilj ili na vreo gril tiganj (ulje nije potrebno). Peći ili pržiti sir po par minuta sa svake strane, takođe dodati kriške limuna na roštilj ili tiganj. Kada sir poprimi lepu smeđu boju, složiti ga u posudu za servianje, pa preko sira nakapati malo soka od limuna, naseckati paradajz, zaliti sa par kapi maslinovog ulja i par kapi sirćeta. Posoliti i pobiberiti po izboru.
(Telegraf.rs)