Osvežavajući kanapei od dimljenog lososa

Pravi gurmanski užitak...

Sastojci:

-150 g dimljenog lososa

- 150 g krekera

- 100 g francuskog hleba

- 100 g ražanog hleba

- 50 g maslaca

- 100 g sirnog namaza

- limun

Za ukrašavanje:

- 1 vezica mladog luka

- 1 vezica rotkvice

- 3 kisela ili pola svežeg krastavca

- 50 g kapara

- vlašac

Za sos od rena i vlašca:

- 100 g kisele pavlake

- 1 kašika rena

- 1 kašičica limunovog soka

- 2 kašike sveže naseckanog vlašca

Priprema:

Preko komadića dimljenog lososa prelijte nekoliko kapi limunovog soka. Tako pripremljene komade lososa stavite na krekere ili na kriške francuskog hleba, koje ste prethodno namazali maslacem ili sirnim namazom.

Ukrasite ga narezanim povrćem i sitno naseckanim začinskim biljem. Sve sastojke za sos pomešajte neposredno pre posluživanja. Kanapee s dimljenim lososom poslužite uz sos od rena i vlašca. Po želji možete na kanapee staviti malo kavijara.

(Telegraf.rs)