Reš pečeno pile sa ruzmarinom

Mi vam ovo predlažemo za porodični, nedeljni ručak...

Sastojci:

- ¼ čaše putera

- 3 čena belog luka, sitno seckanog

- 2 kašike svežeg ruzmarina, sitno seckanog

- prstohvat tucane crvene paprika - ljute

- soli i sveže samlevenog bibera

- 1 celo pile (oko 1,5 -1,6 kg)

- 4-5 grančica ruzmarina

- 1 kašika maslinovog ulja

Priprema:

U duboki tanjir pomešajte omekšani puter, iseckan ruzmarin, beli luk, tucane crvene paprike, so i crni biber. Oprano pile, dobro obrišite papirnom krpom. Namažite celo pile i unutrašnjost stomaka sa spremljenim puterom. Napunite pile sa limunom,  lukom i grančicama ruzmarina. Zatvorite stomak čačkalicom, a noge vežite kuhinskim koncem. Krilca stavite ispod pileta, a ako ne znate kako, zavežite ih koncem da pri pečenju ne izgore.

U tiganj sa rešetkom, naspite času-dve vode. Stavite pile na rešetku i lagano ga prelijte maslinovim uljem, posolite i pobiberite, pa posle pečenja poslužite sa pečenim krompirom i svežim ruzmarinom.

(Telegraf.rs)