Sočna piletina u krem sosu s pečurkama
                        0
                    
                    0
                Brz i sočan ručak....
Sastojci za 6 osoba:
Preporučujemo
Milomir Marić ovim rečima otvorio Ćirilicu, Vučić mu odgovorio: "Menjali ste pristup na bivšoj televiziji"
Velike bele ajkule su strah i trepet okeana, ali PREDATORI POSTAJU PLEN: Snimljeno kako ih love ova stvorenja
- 900 g pilećih filea
- 2 kesice praška za sos od pečuraka
- 4 dl pavlake za kuvanje
- 3 dl krema „fraiche“ sa ukusom pečuraka
- začin
- so
- biber
- mleveni đumbir
- maslac po želji
Priprema:
Izrezati filee na tanke šnicle i proprziti na vrelom maslacu da dobije lepu boju. Premazati jednu vatrostalnu posudu maslacem, zatim uvaljati komade piletine u prašak za sos i slagati u vatrostalnu posudu, pa kada je sve poslagano umutiti ostatak praška sosa sa pavlakom i krem „fraiche“, dodati začin, malo soli, bibera i đumbira.
Sve preliti preko mesa i staviti u rernu na 180°C. Peći 45 - 55 minuta. Služiti sa kuvanim pirinčem ili pečenim krompirom uz salatu po izboru.
(Telegraf.rs)