Grilovana junetina na američki način
0
0
Ako ne možete da odete u pravi američki "Steakhouse" - spremite odrezak junetine sami!
Sastojci:
Preporučujemo
Predvidela je svoju smrt, obožavali je najveći: Najlepšu Srpkinju su voleli de Niro, Arsen Dedić i Dule Savić
Očekuje se i do 20 stepeni: Proleće usred decembra
- 2 komada junetine (odrezak)
- 1 kašika začina
- ½ kašičice bibera
- 2 kašičice senfa
- 1 kašičica belog luka u prahu
Priprema:
Meso sa jedne strane pospite začinom i biberom, a sa druge strane premažite senfom u koji ste umešali beli luk i ostavite u frižideru jedan sat, pa onda izvadite i ostavite meso da dostigne sobnu temperaturu. Roštilj dobro zagrejte pa stavite odrezak na stranu sa začinima oko 4 minuta, pa okrenite i 3- 4 minuta pecite sa druge strane. Posle toga meso prekrijte folijom da se sokovi opet vrate u meso i poslužite nakon oko 15 minuta.
(Telegraf.rs)