Rolovano svinjsko meso sa šunkom i sirom

Trud se isplati - a ovo je recept koji to dokazuje!

Sastojci:

- 2 kg svinjske polutke

- 100 g šunke

- 100 g sira (gauda, edamer)

- 2 kašike senfa

- malo rendanog parmezana

- so, biber

- ulje

Priprema:

Polutku posoliti i pobiberiti. Premazati unutrašnju stranu senfom. Iseći sir i šunku na listove. Preko senfom premazane polutke staviti parmezan, a onda poređati listove šunke, pa preko toga listove sira. Urolati to polako pazeći da listovi sira i šunke ne ispadnu, a onda uvezati meso u rolat da se ne bi raspalo tokom pečenja. Urolano i uvezano meso još malo posoliti, pa pouljiti i umotati u aluminijumsku foliju. Peći na temperaturi od oko 180°C.

Pred kraj pečenja skinuti foliju i ostaviti da se malo zapeče i spolja. Ostaviti meso da se dobro ohladi, a zatim ga iseći. Služiti hladno uz neku salatu.

(Telegraf.rs)