Brz doručak: sendvič sa svežim paradajzom

Jednostavni sastojci i malo mašte...

Sastojci:

- kriške hleba

- 1 paradajz

- malo šunke

- malo kajmaka

- malo ajvara

- malo tikvice

- malo kačkavalja

- ulje i peršun

Priprema:

Hleb poređati u vatrostalnu činiju. Namazati svaku krišku sa kašičicom kajmaka. Preko kajmaka naneti po kašičicu ajvara. Iseći šunku na trake, tikvicu na sitne kockice i poređati preko svake kriške. Paradajz iseći na kolutove, pa kolutove na polovine i tako poređati preko šunke i tikvica. Malo posoliti paradajz, po želji. Preko paradajza stavite po kocku sira, a možete i po jedan list kačkavalja. Malo preliti uljem i staviti u već zagrejanu rernu na 250°C i peći nekih 10 do 15 minuta ili dok sir ne počne da se topi, a hleb dobije lepu boju. Pečene posuti sa malo peršuna.

Ako želite da sve znatno ubrzate, onda jednostavno, preko kriške hleba stavite par kolutova paradajza i pospite peršunom, pa poslužite.

(Telegraf.rs)