Pohovani, sočni fileti ribe sa prilogom
                        0
                    
                    0
                Idealan način pripreme ribe!
Sastojci:
Preporučujemo
Srbi ušli u taksi u centru Zagreba, nastala scena za pamćenje: Vozač izgovorio rečenicu koja tera suze na oči
Mraz, pa letnjih 25 stepeni: Mihiljsko leto u Srbiji potrajaće do ovog datuma, a onda temperatura pada za 10°C
- 5-6 ribljih fileta
- 3 jaja
- 100 g brašna
- 100 g prezli
- so, začin
Sos:
- 1 kašika majoneza
- 2 kašike pavlake
- kapar
- 1 čen belog luka
- sok od pola limuna
Priprema:
Filete dobro osušiti. Malo ih posoliti i posuti sa začinom. Prvo ih uvaljati u brašno pa u jaja koja ste prethodno umutili, pa tek onda u prezle. Pržiti na vrelom ulju. Filete vaditi na papir da bi papir pokupio masnoću iz njih. Ne pokrivajte filete da bi ostali hrskavi.
Sos:
Umutiti pavlaku sa majonezom. Dodati kapar i sok od limuna. Na kraju iscedite jedan čen belog luka. Ribu možete servirati uz pomfrit ili nešto drugo, po vašoj želji.
(Telegraf.rs)
 
                                