Ekstra pita sa parmezanom i račićima

Idealna večera uz čašu hlednog belog vina...

Sastojci za 4 osobe:

- 1 zamrznuto lisnato testo (500 g)

- 250 g paradajza

- 100 g luka

- 250 g tikvica

- 300 g fino seckan peršun i beli luk

- 150 g čeri paradajza

- 50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

- 2 kašike kapara

- 50 g rendanog parmezana

- 1 kašika naseckanog peršuna

- račići, po želji

Priprema:

Na pobrašnjenoj podlozi oba komada testa razvijte na dimenziju 30 x 20 cm, pa ih prerežite napola tako da ukupno imate 4 komada testa. Paradajz narežite na manje komade, luk i tikvice na tanje kriške. Stavite sve zajedno u istu posudu, dodajte kapar, prelijte maslinovim uljem i promešajte. Na lagano pobrašnjeni pleh za pečenje (40 x 30 cm) položite dva komada testa. Svaki komad premažite s ¼ seckanog paradajza i na svaki stavite po ¼ pripremljenog povrća. Pospite rendanim parmezanom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 210°C oko 15 minuta.

Pečene pite pospite naseckanim peršunom i poslužite. Postupak ponovite s preostalim testom i povrćem. Pečene pite možete dodatno ukrasiti s tankim listićima salate i na roštilju pripremljenim račićima.

(Telegraf.rs)