Špagete sa telećim mlevenim mesom

Ovo jelo je još bolje ako ga servirate uz rendani kačkavalj!

Sastojci za 6 osoba:

- 500 g mlevenog mesa, telećeg

- 4-5 glavice crnog luka

- malo ulja

- malo soli, bibera, origana, lorberovog lista i drugih začina po želji

- 200 ml paradajz pirea

- malo vode

- 1 pakovanje tankih špageti

- malo rendanog kačkavalja

Priprema:

Stavite 2-3 kašike ulja u tiganj i u njemu dodajte naseckani crni luk. Posolite (da luk pusti vodu) i pržite, ali pazite da luk ostane beo da ne počne da se prži. Uz postepeno dodavanje po malo vode dinstajte crni luk nekih 20-tak minuta odnosno dok sasvim ne omekša. Zatim u tako dobro pripremjen luk dodajte mleveno meso i sve začine. Kratko propržite i nalijte vodom, otprilike 2 čaše. Poklopite do pola i ostavite na tihoj vatri da se kuva oko sat, sat i po. Na kraju dodajte paradajz pire, otvorite poklopac i uz češće mešanje kuvajte dok voda ne ispari, a ostane dovoljno sosa.

Skuvajte špagete. U vruću vodu stavite so i malo ulja, pustite da voda provri i stavite špagete. Kada budu kuvane odmah ih procedite i isperite hladnom vodom. Servirajte špagete, prelijte ih sosom i rendanim kačkavaljem odozgo.

(Telegraf.rs)