Obrok-salata sa šargarepom i jajima

Osveževajući ručak ili večera...

Sastojci za 4 osobe:

- 3 šake rukole

- 1 komad srednjeg krastavca

- 1 veza mladog luka (bez pera)

- 4 komada paradajza

- 4 komada tvrdo kuvanih jaja

- 8 komada zelenih maslina (bez koštica)

- 100 g tvrdog belog sira

- po ukusu sitna morska so

- 4 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja

- 1 komad limuna (sok)

- jedna šargarepa

Priprema:

Na dno duboke staklene činije staviti rukolu i posuti je sa malo limunovog soka i morskom solju. Staviti krastavac isečen na pola, pa na polu-kolutove, takodje, staviti malo morske soli. Mladi luk iseći na kolutiće i dodati preko krastavca. Dodati i paradajz isečen na tanke kriške i šargarepu sečenu na male kockice. Preko dodati kuvana jaja isečena na četvrtine, masline i kockice sira.

Sve još malo posoliti morskom solju, staviti listove peršuna i posuti sokom od limuna i maslinovim uljem. Salatu ne mešati već samo slagati u činiju u redovima. Ohladiti salatu i poslužiti.

(Telegraf.rs)