Mariniran šaran na roštilju

Za sve ljubitelje rečne ribe!

Sastojci za 4 osobe:

- oko 800 g snicli šarana

- po ukusu so

- marinada

- sok od jednog limuna

- 2 kašike maslinovog ulja

- 1 kašika iseckanog svežeg peršuna

Prilog:

- 1 kg mladog ruzičastog krompira (sto sitniji)

- oko 50 g maslaca

- po ukusu so

- 3 kašičice sveže seckane majčine dušice

Priprema:

Šnicle šarana posolimo, rukama dobro utrljamo so i pečemo na jakom žaru dok riba ne dobije lepu boju. Rešetke obavezno premazati dimljenom slaninom. Pečenu ribu odmah servirajte na tanjir i prelijte marinadom, nemojte je stavljati prvo u sud nakon pečenja pa onda na tanjir za posluzivanje, jer time povećavate šansu da se raspadne.

Prilog, odnosno, mladi krompir dobro operite i po potrebi oljuštite prljave i oštećene delove. Poređajte u veću tepsiju da se ne preklapaju i polijte toplim maslacom koji ste prthodno otopili. U međuvremenu dužom kašikom prevrnite krompiriće 1-2 puta da bi ponovo naneli mirisan soft. Kada su krompirići gotovi probajte i po potrebi dosolite, pa poslužite sa salatom po izboru.

(Telegraf.rs)