Prolećna paradajz čorba sa junećim mesom

Zdravlje i osveženje u istom tanjiru...

Sastojci:

- 1/2 kg mlevenog junećeg mesa

- 1/2 kg paradajza

- 1 dl suncokretovog ulja

- 2 manje glavice crvenog luka

- malo svežeg lista peršuna

- malo soli

- malo bibera

- 2 šoljice testenine za supe

- 1 kašika začina

- 1/2 litra paradajz sosa

- 1,5 litara vode

Priprema:

U lonac nasuti ulje i staviti luk sitno iseckan da se preprži. Kad luk omekša i dobije zlatnožutu boju, dodati mleveno meso da se proprži, pa posoliti, dodati biber i začin, a zatim i paradajz koji smo prethodno prokuvali i odstranili kožicu. Ostaviti da malo proključa, a zatim dodati vodu.

Po potrebi još dosoliti ili dodati bibera, pa ostaviti da se kuva još 15-20 minuta. Pri kraju kuvanja dodati testeninu, a pred skidanje sa vatre dodati list peršuna i kašiku kajmaka po želji.

(Telegraf.rs)