Lepinja sa susamom i mlekom
0
2
Spremite ukusno testo za doručak...
Sastojci:
Preporučujemo
NASLOVNE STRANE DANAŠNJIH NOVINA: Prelistavanje štampe za subotu, 4. oktobar 2025. godine
Šok za Srbiju iz Vašingtona! Tramp povukao odluku, a ovo je bilo gotova stvar!
- 200 ml mleka
- 200 ml vode
- 1 kocka kvasca
- 3 kašika ulja
- 1 jaje
- 600 g brašna
- žumance za premazivanje
- susam
Priprema:
Mleko i vodu zagrejte da bude mlako, dodajte kvasac i rastopite ga. Dodajte u brašno jaje, ulje i mleko sa vodom, pa napravite testo. Tepsiju zamastite sa uljem i rastanjite dobro testo. Pustite 45 min da nadođe. Prstima napravite “obruč” na lepinji (odmaknite 10 cm od krajeva) i u sredinu testa prstima pritiskajte da bi dobili šare. Izmutite jedno žumance i premažite lepinju, pa pospite susamom.
Pecite oko 20 minuta na 200°C, pa kada se prohladi poslužite.
(Telegraf.rs)