Sveže pečurke pečene na žaru ili gril-tiganju
5
1
Zdrav i lagan prilog uz ručak...
Sastojci:
- 500 g svežih pečuraka
Preporučujemo
Ovde je živeo monstrum koji je izbo baku: Policija u stanu zatekla i devojku, komšije živele u strahu
Ovo je Tihomir Krstić (44): Monstrum koji je baku izbo nožem pred unukom
- maslinovo ulje
- malo soli, biber
- vezica sitno naseckanog peršuna
- 1 kašika limunovog soka
Priprema:
Drške pečurki odstranite, a ostatak operite i dobro ocedite. U svaki deo staviti malo soli, bibera i sitno seckanog peršunovog lista i koju kap maslinovog ulja, te limuna. Ovako pripremljene pečurke pecite na žaru (ili na gril tiganju) sa otvorom položenim na gore. Nakon nekoliko minuta pečurke se okrenu i peku na drugoj strani.
Kad se ispeku serviraju se tako što se pospe po njima naseckani peršun, maslinovo ulje i malo limunovog soka. Kao drugi prilozi, slažu se pirinač i paradajz.
(Telegraf.rs)