Povrće sa sirom zapečeno u rerni

Lagani ručak koji će vam se sigurno svideti...

Sastojci za 4 osobe:

- 1 kom veće tikvice

- 1-2 kom krompira

- 100 g karfiola

- 100 g brokolija

- 100-150 g mladog sira

- 50 g feta sira

- 1-2 kom jaja

- 50 g rendanog žutog sira

- oko 1 dl pavlake za kuvanje

Priprema:

Krompir i tikvicu iseći na kriške. Svo povrće staviti uz dodatak soli da se malo obari nekih 5-6 min, da malo omekša, pa povrće ocedite.  Posudu u kojoj ćete peći malo namažite uljem i poređajte povrće. Mladi sir, fetu, jaja, rendani sir, pavlaku za kuvanje izmešati da se dobije srednje gusta smesa. Povrće preliti smesom od sira i jaja. Posuti odozgo malo sa parmezanom i staviti da se peče 20-30 min, na 180°C, dok ne porumeni i izvri tečnost.

(Telegraf.rs)